Sledujte naše sociálne siete:

DOMÁCI TURBO BURGER

IMG_0361
ČO POTREBUJEME

6 burgrových alebo obyčajných žemlí
500g mletého hovädzieho mäsa
500g mletého bravčoveho mäsa
Sladkokyslé zavárané uhorky K-Clasik z Kauflandu
Soľ (podľa chuti)
Mleté čierne korenie (podľa chuti)
4 polievkové lyžice (PL) strúhanky
3 čerstvé vajcia
Syr chedar alebo, čo deti ľubia
2 PL sójovej omáčky
1 PL mletej červenej sladkej papriky
1 PL horčice
Podľa chuti – majonéza, tatarská omáčka, kećup, horčica
Na záver podľa chuti – cibuľa, šalát, iná zelenina

POSTUP

Mleté mäso si zmiešame v miske, pridáme soľ a korenie, 2 PL sójovej omáčky, 1 PL horčice, 2 celé vajcia a 1 PL mletej červenej sladkej papriky. Všetko poriadne rozmiešame a pridáme 4 PL strúhanky a poriadne čistými rukami vymiešame, až kým nebude zmes kompaktná.
Zmes dáme odstáť do chladničky na cca 60min. tento krok ale nie je nutný.
Teplovzdušnú rúru si dáme rozohriať na 150-180 stupňov. Záleží od sily rúry ale aj od veľkosti burgrov.
Zo zmesi si vyrobíme guličky a z mäsa urobíme placku minimálne 2-3cm vysokú – kvôli šťavnatosti mäsa. Veľkostne ju prispôsobíme veľkosti žemieľ tak, že surové burgre musia byť o 1/3 väčšie ako žemľa. Na plech dáme papier na pečenie a poukladáme burgre aby sa nedotýkali. Pečieme 25-35 min a po 15 min., každých 10 min mäso otáčame. Žemle rozkrojíme a z oboch strán si opečieme na panvici. Uhorky nakrájame na plátky po dĺžke. Cibuľku na kolieska.

Ďalší postup je už na vašej chuti, my to robíme takto:
Na spodnú časť žemle si dáme majonézu, položíme mäso, na to dáme buď nastrúhaný syr alebo plátok syra, na to 3 plátky kyslej uhorky, na to kečup a na záver kolieska cibule a zakryjeme druhou časťou žemle.

Burgre sa dajú jesť samostatne, alebo ako prílohu môžete zvoliť domáce hranolky.

Dobrú chuť.

Recept pripravil Radoslav Augustín