Sledujte naše sociálne siete:

Retro ruské vajce

Ingrediencie:

  • 1,5 – 2 kg zemiakov na šalát
  • 200 g mrkvy
  • 200 g zeleru
  • 200 g cibule
  • 100 g petržlenu
  • 300 g kyslých uhoriek K-Classic
  • 300 g majonézy K-Classic
  • 15 vajec
  • malú konzervu sterilizovaného hrášku K-Classic
  • 150 g salámy
  • 200 g šunky
  • 2 hlávkové šaláty
  • soľ, korenie, horčicu K-Classic  podľa chuti

Príprava:

Mrkvu, zeler, cibuľu, petržlen nakrájame na malé kocky a dáme variť v minimálnom množstve vody. Do tohoto základu nastrúhame kyslé uhorky. V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, necháme vychladnúť, nakrájame na plátky a opatrne spojíme so zeleninovou hmotou. Primiešame K-Classic majonézu, nastrúhané K-Classic kyslé uhorky a 3 – 4 na tvrdo uvarené vajcia. Dochutíme soľou, korením a horčicou K-Classic.

Hlávkový šalát umyjeme a necháme odkvapkať. Na každý list naaranžujeme majonézový šalát, natvrdo uvarené prepolené vajíčko a 2 – 3 plátky salámy a šunky. Zvyšnú majonézu rozriedime šťavou z kyslých uhoriek; dochutíme soľou, cukrom a nalejeme na vajíčka. Dozdobíme petržlenovou vňaťou a hráškom.