Scroll Top
Sledujte naše sociálne siete:

Bratislavské rožky Z lásky k tradícii

Budeme potrebovať:

CESTO

  • 450 g polohrubej múky
  • 20 g droždie
  • 100 ml mlieka Z lásky k tradícii
  • 1 vajíčko Z lásky k tradícii
  • 1 žĺtok
  • 30 g práškový cukor
  • 120 g maslo
  • štipka soli

PLNKA MAKOVÁ

  • 300 ml mlieko Z lásky k tradícii
  • 2 sáčky vanilínového cukru
  • 600 – 650 g maku
  • strúhanka podľa potreby

PLNKA ORECHOVÁ

  • 200 ml mlieko Z lásky k tradícii
  • 2 sáčky vanilínového cukru
  • 750 – 800 g orechov
  • Strúhanka podľa potreby

Postup:

CESTO

Zohrejeme si mlieko, pridáme droždie a trošku cukru a necháme napučať. Múku, práškový cukor, soľ, vajíčko, žĺtok a mäkké maslo zmiešame a nakoniec pridáme kvások.  Vypracujeme vláčne cesto, prípadne ešte pridáme múku. Necháme kysnúť cca 40-50 minút.

PLNKA MAKOVÁ

Mlieko s cukrom privedieme do varu, vypneme a postupne pridávame mak. Pokiaľ by sa mak príliš rozpadal pridáme strúhanku. Plnku necháme vychladnúť a vytvarujeme tzv. šulčeky.

PLNKA ORECHOVÁ

Mlieko s cukrom privedieme do varu, vypneme a postupne pridávame orechy. V prípade potreby môžeme pridať aj strúhanku.  Plnku necháme vychladnúť a vytvarujeme tzv. šulčeky.

Hotové rožky potrieme vajíčkom a pečieme 10-15 minút pri teplote 190°C.

VŠETKY ZÁŽITKY PRE DETI A RODIČOV
ZADARMO A ONLINE PRINÁŠA KAUFLAND