Scroll Top
Sledujte naše sociálne siete:

BRYNDZOVÉ HALUŠKY

1080x1080 recept bryndzove halusky2

Ingrediencie (pre cca 60 ks):

 

K- Z lásky k tradícii Zemiaky
300 gK- Z lásky k tradícii bryndza
300 gPolohrubá múka
250 gK- Z lásky k tradícii Kyslá
smotana

 

Postup:
Do väčšieho hrnca dáme variť osolenú vodu a kým nám zovrie, pripravíme CESTO NA HALUŠKY. Očistené zemiaky nastrúhame do misky na najjemnejšom strúhadle. Pridáme trocha soli a po častiach polohrubú múku a poriadne vymiešame do požadovanej konzistencie. Malo by byť hustejšie, ale nie moc. Halušky pretláčame CEZ SITKO na halušky do vriacej vody. Premiešame varechou a počkáme, kým vyplávajú na povrch, následne teplotu znížime a ešte krátko halušky povaríme. Halušky postupne vyberáme do misky kde sme si rozmrvili BRYNDZU. Premiešame. Podľa chuti môžeme pridať KYSLÚ SMOTANU.

Servírujeme na TRADIČNÝ DREVENÝ TANIER S DREVENOU LYŽICOU. Čím väčšou, tým lepšou.