Scroll Top
Sledujte naše sociálne siete:

Bryndzové halušky so slaninkou

Ingrediencie:

  • Zemiaky 500g
  • Ovčia bryndza 300g
  • Polohrubá múka 300g
  • Kyslá smotana 1x téglik
  • Oravská slanina 500g
  • Pažítka  50g

Postup:

Slaninu si nakrájame na malé kocky a dáme vyškvariť na suchú panvicu.

Do väčšieho hrnca dáme variť osolenú vodu a kým nám zovrie, pripravíme cesto na halušky. Očistené zemiaky nastrúhame do misky na najjemnejšom strúhadle. Pridáme trocha soli a po častiach  polohrubú múku a poriadne vymiešame do požadovanej konzistencie. Malo by byť hustejšie, ale nie moc. Halušky pretláčame cez sitko na halušky do vriacej vody.

Premiešame varechou a počkáme, kým vyplávajú na povrch, následne teplotu znížime a ešte krátko halušky povaríme. Halušky postupne vyberáme do misky kde sme si rozmrvili bryndzu. Premiešame. ( podľa chuti môžeme pridať kyslú smotanu)

Servírujeme  posypané so slaninovými škvarkami a nasekanou pažítkou