Scroll Top
Sledujte naše sociálne siete:

Džatky s kyslou kapustou a slaninkou / Džatky s tvarohom

dzatky

Ingrediencie:

  • Zemiaky 1kg
  • polohrubá múka podľa potreby cca 7 polievkových lyžičiek
  • Vanilínový cukor 1ks
  • Tvaroh jemný tučný  300g
  • Smotana na šľahanie  30%  100ml
  • Slanina oravská 100g
  • Kyslá kapusta 300g
  • Cibuľa 1-2ks
  • Kyslá smotana 250g
  • Masť bravčová 50g
  • Maslo 125g
  • Hladká vňať 20g
  • Olej 300ml

Postup:

Očistené zemiaky si nakrájame na kocky a dáme variť do jemne osolenej vody. Kým sa nám zemiaky uvaria  si nakrájame cibuľu a slaninku ktoré  následne speníme na masti. Pridáme scedenú kyslú kapustu, troška cukru, korenie a podlejeme vodou, dusíme do mäkka. Podľa potreby podlievame vodou. V miske si zmiešame  vychladený tvaroh,  vanilínový cukor a vychladenú smotanu na šľahanie tak aby sa nám cukor rozpustil. Následne cez sitko naplníme sifónovú fľašu tvarohovou zmesou. Použijeme bombičky a do servírovania uložíme v chladničke hore dnom.

Keď sú zemiaky uvarené, scedíme ich tak aby nám v nich ostalo trocha vody. Pridáme 7 polievkových lyžíc múky. Nemiešame a zakryjeme aby sa nám múka sparila. Následne zamiešame do konzistencie ktorá nemá byť ani lepkavá ani moc suchá. Podľa potreby dosypávame opatrne múku. Keď je zmes hotová začneme tvarovať guľôčky vo veľkosti vlašského orecha ktoré môžeme ale nemusíme ešte opiecť na oleji. Guľky si rozdelíme na dve časti. Jednu servírujeme s udusenou kapustou a druhú s tvarohom ktorý striekame opatrne zo sifónovej fľaše ktorú sme pred podávaním pretrepali.