Ingrediencie:
- 400 g tekvica hokkaido
- 1 ks zemiak
- 1 ks mrkva
- 4 strúčiky cesnak
- 1 dl mlieko
- soľ
- čierne korenie
- 1 dl kyslá smotana
- 2 PL olej K-Bio alebo K-Classic
Hokkaido tekvicu si umyjeme, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Mrkvu a zemiak po ošúpaní nadrobno nakrájame a spolu s tekvicou orestujeme na cesnaku na panvici. Následne všetko preložíme do hrnca, zalejeme trochou vody, aby bola polievka primerane hustá a krémová. Osolíme a okoreníme a krátko spolu povaríme. Keď je zelenina mäkká, tak ju rozmixujeme a vrátime späť do hrnca. Pridáme mlieko a krátko prevaríme. Pri servírovaní ozdobíme polievku strašidielkami z kyslej smotany vymiešanej trochou mlieka. Môžeme pridať i opekané chlebové krutóny.