Lokše:
- 300 g zemiaky (staré) K-Z lásky k tradícií
- 150 g hladká múka K-Classic
- 4 g zemiakový škrob
- bravčová masť
Bravčový bôčik:
- bravčový bôčik
- soľ
- korenie
Horčicová majonéza:
- 100 g majonéza
- 10 g dijónska horčica
- 10 g horčičné semienka
- korenie
- soľ
- pár kvapiek limetky
Postup:
Deň dopredu si uvaríme zemiaky so šupkou v slanej vode a necháme na noc v chladničke. Na druhý deň nastrúhame na strúhadle, pridáme múku a škrob. Ručne vymiešame cesto, rozdelíme ho na viacero menších častí, ktoré rozvaľkáme a na suchej panvici upečieme. Po upečení potrieme roztopenou bravčovou masťou a lokšu vykrojíme na kruh s priemerom 14 cm.
Bravčový bôčik si deň dopredu nasolíme a nakoreníme, v celku ho dáme na plech a podlejeme vodou, následne prekryjeme celý plech alobalom a pečieme na 150°C na cca 4-5 hodín. Nasledujúci deň ho nakrájame na veľkosť 12x4cm a sprudka opečieme z každej strany na panvici do zlato-hnedej farby.
Ingrediencie na majonézu zmiešame a dochutíme so soľou, korením a limetkou.