Scroll Top
Sledujte naše sociálne siete:

Lokše s Bravčovým Bôčikom

Lokše:

  • 300 g zemiaky (staré) K-Z lásky k tradícií
  • 150 g hladká múka K-Classic
  • 4 g zemiakový škrob
  • bravčová masť

Bravčový bôčik:

  • bravčový bôčik
  • soľ
  • korenie

Horčicová majonéza:

  • 100 g majonéza
  • 10 g dijónska horčica
  • 10 g horčičné semienka
  • korenie
  • soľ
  • pár kvapiek limetky

 

Postup:

Deň dopredu si uvaríme zemiaky so šupkou v slanej vode a necháme na noc v chladničke. Na druhý deň nastrúhame na strúhadle, pridáme múku a škrob. Ručne vymiešame cesto, rozdelíme ho na viacero menších častí, ktoré rozvaľkáme a na suchej panvici upečieme. Po upečení potrieme roztopenou bravčovou masťou a lokšu vykrojíme na kruh s priemerom 14 cm.

Bravčový bôčik si deň dopredu nasolíme a nakoreníme, v celku ho dáme na plech a podlejeme vodou, následne prekryjeme celý plech alobalom a pečieme na 150°C na cca 4-5 hodín. Nasledujúci deň ho nakrájame na veľkosť 12x4cm a sprudka opečieme z každej strany na panvici do zlato-hnedej farby.

Ingrediencie na majonézu zmiešame a dochutíme so soľou, korením a limetkou.