Suroviny:
- 10dkg masla „Z lásky k tradícii“
- 1l jušky (kapustovej vody)
- 200ml smotana na šľahanie „Z lásky k tradícii“
- 20dkg hladkej múky
- 10dkg sušených húb
- 20dkg údenej slaninky
- Tekuté ochucovadlo
- cesnak
- soľ
- celé čierne korenie
- bobkový list
- vegeta
Postup:
Huby si uvaríme zvlášť v hrnci. Z masla a hladkej múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme 2dcl vody a 1l jušky. Pridáme celé korenie, bobkový list a necháme zovrieť. Do sladkej smotany „Z lásky k tradícii“ pridáme hladkú múku a precedíme cez sitko do jušky. Pomaly miešame, až kým nám polievka nezačne vrieť. Uvarené huby scedíme a pridáme do mačanky. Dochutíme soľou, vegetou, tekutým ochucovadlom a cesnakom. Podľa potrieb zriedime vývarom z húb. Teraz si už len všetci poprajeme dobrú chuť!