Ingrediencie:
- 1,5 – 2 kg zemiakov na šalát
- 200 g mrkvy
- 200 g zeleru
- 200 g cibule
- 100 g petržlenu
- 300 g kyslých uhoriek K-Classic
- 300 g majonézy K-Classic
- 15 vajec
- malú konzervu sterilizovaného hrášku K-Classic
- 150 g salámy
- 200 g šunky
- 2 hlávkové šaláty
- soľ, korenie, horčicu K-Classic podľa chuti
Príprava:
Mrkvu, zeler, cibuľu, petržlen nakrájame na malé kocky a dáme variť v minimálnom množstve vody. Do tohoto základu nastrúhame kyslé uhorky. V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, necháme vychladnúť, nakrájame na plátky a opatrne spojíme so zeleninovou hmotou. Primiešame K-Classic majonézu, nastrúhané K-Classic kyslé uhorky a 3 – 4 na tvrdo uvarené vajcia. Dochutíme soľou, korením a horčicou K-Classic.
Hlávkový šalát umyjeme a necháme odkvapkať. Na každý list naaranžujeme majonézový šalát, natvrdo uvarené prepolené vajíčko a 2 – 3 plátky salámy a šunky. Zvyšnú majonézu rozriedime šťavou z kyslých uhoriek; dochutíme soľou, cukrom a nalejeme na vajíčka. Dozdobíme petržlenovou vňaťou a hráškom.