Budeme potrebovať:
- 500 g kuracích pŕs K – Purland
- 3 ks mrkva K – Bio
- 3 hrste hrášku alebo kukurice K – Classic
- 1 cibuľa
- 1 čl mletej rasce
- 1 čl mletej červenej papriky
- 1 čl solamylu na zahustenie (môžete vynechať)
- Soľ, korenie na dochutenie
- Olej K-Classic
- Jazmínová ryža K-Bio
Postup:
Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Nasolíme ho a okoreníme. Cibuľu nakrájame na drobno a do zlatista opečieme na oleji. Pridáme mäso a opekáme kým nezbelie, potom pridáme mletú rascu, papriku a premiešame. Pridáme na drobno nakrajanú/nastrúhanú mrkvu, hrášok, kukuricu zalejeme po vrch mäsa vodou a necháme na miernom plameni variť aspoň 20 minút. Zvlášť v druhom hrnci si uvaríme jazminovú ryžu. Jazmínovú ryžu varíme 10 minút, precedíme a tvarujeme pomocou potravinárskej folie, do ktorej ju na chvílu zabalíme. Keď máme všetky tvary macka vytvarované, rozbalíme ich, uložíme do misky a zalejeme uvareným kuracím soté.