Scroll Top
Sledujte naše sociálne siete:

Wellness macko – kuracie soté podľa foodblogerky Terezky z Kreatívnej rodiny

Budeme potrebovať:

  • 500 g kuracích pŕs K – Purland
  • 3 ks mrkva K – Bio
  • 3 hrste hrášku alebo kukurice K – Classic
  • 1 cibuľa
  • 1 čl mletej rasce
  • 1 čl mletej červenej papriky
  • 1 čl solamylu na zahustenie (môžete vynechať)
  • Soľ, korenie na dochutenie
  • Olej K-Classic
  • Jazmínová ryža K-Bio

Postup:

Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Nasolíme ho a okoreníme. Cibuľu nakrájame na drobno a do zlatista opečieme na oleji. Pridáme mäso a opekáme kým nezbelie, potom pridáme mletú rascu, papriku a premiešame. Pridáme na drobno nakrajanú/nastrúhanú mrkvu, hrášok, kukuricu zalejeme po vrch mäsa vodou a necháme na miernom plameni variť aspoň 20 minút. Zvlášť v druhom hrnci si uvaríme jazminovú ryžu. Jazmínovú ryžu varíme 10 minút, precedíme a tvarujeme pomocou potravinárskej folie, do ktorej ju na chvílu zabalíme. Keď máme všetky tvary  macka vytvarované, rozbalíme ich, uložíme do misky a zalejeme uvareným kuracím soté.

VŠETKY ZÁŽITKY PRE DETI A RODIČOV
ZADARMO A ONLINE PRINÁŠA KAUFLAND