(recept pripravila Terezka Lajčáková, alias šikovná mamička a foodblogerka Kreatívna rodina)
ČO BUDEME POTREBOVAŤ:
- 2 hrnčeky K-free bezlepkovej múčnej chlebovej zmesi (alebo K-free univerzálnej bezlepkovej zmesi)
- 2 hrnčeky mlieka
- 2 hrnčeky nastrúhaného jablka
- 2 vajcia
- 2 škoricové cukry
- 2 prášky do pečiva
- ghee maslo (alebo olej)
- na ozdobu banán, jahoda, malina a čučoriedky
AKO NA TO:
- Zmiešame múku, mlieko, nastrúhané jablká, vajcia, škoricový cukor a prášok do pečiva. Dobre premiešame a vytvoríme lievancové cesto.
- Opekáme na ghee masle alebo troche oleja.
- Z lievancov vytvoríme zajka. Ozdobíme na tanieri ovocím, džemom, orieškovým nugátom, šľahačkou, či javorovým sirupom. Vaše deti vám určite radi pomôžu.
Náš tip: Všetko potrebné (nielen) na prípravu chutných lievancov nájdete pod značkou K-free pod jednou strechou v Kauflande.