Scroll Top
Sledujte naše sociálne siete:

Zemiaková lokša plnená kuracím mäsom na chilli omáčke

Suroviny:

  • 400 g zemiakové lokše K-Z lásky k tradícii
  • 300 g kuracie horné stehná bez kosti a kože
  • 1 ks cibuľa K-Z lásky k tradícii
  • 1 ČL soľ
  • 1 ČL červená paprika mletá
  • 2 ks čerstvé chilli papričky
  • 1 dl vody

 

Na spenenej cibuľke osmažíme kuracie mäso nakrájané na menšie kúsky. Pridáme soľ a nakrájané chilli papričky, orestujeme a podlejeme vodou. Necháme mierne dusiť pod pokrievkou za občasného miešania po dobu 15 minút. Pridáme červenú mletú papriku a necháme dusiť ešte 5 minút. Hotovou zmesou naplníme ohriatu lokšu potretú rozpusteným maslom. Naplnenú lokšu zrolujeme, prípadne preložíme do tvaru aký nám vyhovuje.