Suroviny:
- 4 až 6 vajíčok „Z lásky k tradícii“
- 40dkg uvarených a roztlačených zemiakov
- 30dkg práškového cukru
- 1ks vanilkového cukru
- 25dkg detskej krupice
- 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny
- za hrsť posekaných vlašských orechov
- slivkový lekvár
- čokoláda na varenie
- 1dcl rumu
- šľahačka
- bravčová masť na vymastenie formy
Postup:
Vajcia, roztlačené zemiaky, práškový a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme za hrsť orechov, detskú krupicu a sódu bikarbónu. Tortovú formu vymastíme bravčovou masťou a vylejeme do nej pripravenú hmotu. Dáme piecť na 200 stupňov na 30 až 40 minút. Upečený korpus po vychladnutí rozkrojíme, pofŕkame rumom, naplníme lekvárom a zaťažíme aspoň na hodinu ťažidlom. Na záver už len korpus polejeme čokoládou a ozdobíme šľahačkou. Prajeme dobrú chuť!