Suroviny:
- 1kg surových zemiakov
- 2ks vajíčok „Z lásky k tradícii“
- 2PL strúhanky
- 2PL hladkej múky
- 0,5kg bravčovej masti
- kyslé mlieko
- cesnak
- maslo „Z lásky k tradícii“
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajíčka, strúhanku, hladkú múku, pretlačený cesnak, soľ a mleté čierne korenie a všetko spolu zamiešame. Na rozpálenej panvici si pomocou lyžice vytvoríme placky, ktoré do zlatista posmažíme. Tú istú hmotu môžeme vliať na pomastený plech a upiecť v rúre, pri najvyššej teplote. Pokrájame na kocky, ktoré pomastíme rozpusteným maslom a zapíjame kyslým mliekom. Želáme Vám dobrú chuť!