Scroll Top
Sledujte naše sociálne siete:

TRADIČNÉ NITRIANSKE MEDOVNÍKOVÉ SRDIEČKA K-Z LÁSKY K TRADÍCII

Suroviny

  • 160g med
  • 160g cukor kryštál
  • 120g rastlinný tuk Benita
  • 500g hladká múka
  • 1KL sóda bikarbóna
  • 1KL škorica mletá
  • 3 vajcia K-Z lásky k tradícii
  • 1PL čerstvého mlieka K-Z lásky k tradícii

 

Poleva

  • 1 vajíčko K-Z lásky k tradícii
  • 140g práškového cukru
  • 1ČL zemiakového škrobu
  • 1ČL citrónovej šťavy

Postup:

Med, cukor a rastlinný tuk Benita si necháme zovrieť v hrnčeku. Múku zmiešame so sódou bikarbónou a škoricou. Medovú zmes si necháme troška vychladnúť a opatrne primiešame k sypkej zmesi. Do nie úplne vychladnutej zmesi pridáme 2 vajíčka K-Z lásky k tradíciiSpracujeme hladké cesto a zabalíme do fólie. Necháme odpočívať aspoň 2 hodiny.

Po odpočinutí cesto vyvaľkáme na hrúbku 5mm a môžeme začať vykrajovať formou na srdiečka. Hneď po dopečení, ešte horúce, si vykrojené medovníčky potrieme zmesou z polievkovej lyžice čerstvého mlieka K-Z lásky k tradícii a rozšľahaného žĺtka z vajíčka K-Z lásky k tradíciiaby nám medovníky zostali krásne lesklé.

Vychladnuté medovníky zdobíme bielou zmesou, ktorú sme si vyrobili riadnym vymiešaním všetkých štyroch ingrediencií na polevu. Odstrihneme malú špičku sáčku, naplníme ho zmesou a zdobíme podľa vlastnej fantázie ☺