Suroviny
- 160g med
- 160g cukor kryštál
- 120g Hera
- 500g hladká múka
- 1KL sóda bikarbóna
- 1KL škorica mletá
- 3 vajcia K-Z lásky k tradícii
- 1PL čerstvého mlieka K-Z lásky k tradícii
Poleva
- 1 vajíčko K-Z lásky k tradícii
- 140g práškového cukru
- 1ČL zemiakového škrobu
- 1ČL citrónovej šťavy
Postup:
Med, cukor a Heru si necháme zovrieť v hrnčeku. Múku zmiešame so sódou bikarbónou a škoricou. Medovú zmes si necháme troška vychladnúť a opatrne primiešame k sypkej zmesi. Do nie úplne vychladnutej zmesi pridáme 2 vajíčka K-Z lásky k tradícii. Spracujeme hladké cesto a zabalíme do fólie. Necháme odpočívať aspoň 2 hodiny.
Po odpočinutí cesto vyvaľkáme na hrúbku 5mm a môžeme začať vykrajovať. Hneď po dopečení, ešte horúce, si vykrojené medovníčky potrieme zmesou z polievkovej lyžice čerstvého mlieka K-Z lásky k tradícii a rozšľahaného žĺtka z vajíčka K-Z lásky k tradícii, aby nám medovníky zostali krásne lesklé.
Vychladnuté medovníky zdobíme bielou zmesou, ktorú sme si vyrobili riadnym vymiešaním všetkých štyroch ingrediencií na polevu. Odstrihneme malú špičku sáčku, naplníme ho zmesou a zdobíme.
VŠETKY ZÁŽITKY PRE DETI A RODIČOV
ZADARMO A ONLINE PRINÁŠA KAUFLAND