Scroll Top
Sledujte naše sociálne siete:

MIKULÁŠ

Čoskoro je tu Mikuláš a s ním prichádza aj čarovný vianočný čas! Pripravte sa na sviatočné obdobie s nami. Upečte si chutné medovníčky podľa nášho receptu, vyrobte vlastné vianočné dekorácie, vytvorte originálne pohľadnice a či papierové divadielko, ktoré môžete zahrať svojim najbližším a pobaviť ich. Ponorte sa do sviatočnej atmosféry a vytvorte nezabudnuteľné vianočné chvíle vlastnými rukami!

UPEČTE SI CHUTNÉ MEDOVNÍČKY

Orieškové medovníky – vianočná maškrta, ktorej chuť a vôňa ma vždy vráti do bezstarostného detstva, tepla domova a k láske od najbližších. ❤

K receptu na tieto medovníčky sa dostanete aj cez QR kód na zadnej strane adventného kalendára s Medovníčkom. Jeho kúpou podporíte rodiny, ktoré sa dostali do ťažkej situácie a môžu prísť o strechu nad hlavou. Kaufland totiž z každého predaného kusa podporí neziskovú organizáciu Úsmev ako dar, ktorá sa už viac ako 30 rokov stará o to, aby rodiny (nielen) na Vianoce zostali spolu. Lebo bezstarostné detstvo v bezpečí a láske svojich najbližších si zaslúži každé dieťa!

Na prípravu orieškových medovníkov budete potrebovať:

  • 400 g hladkej múky K-Classic
  • 200 g práškového cukru
  • 3 PL medu K-Classic
  • 120 g masla K-Classic
  • 50 g vlašských orechov K-Classic
  • 2 vajcia Z lásky k tradícii
  • 1 ČL sódy bikarbóny K-Classic
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 2 ČL mletej škorice K-Classic
  • 1 PL kakaa

Poleva:

  • 1 bielko z vajíčka
  • 150 g preosiateho práškového cukru
  • 1 – 2 ČL precedenej citrónovej šťavy

Postup:
Zmiešaj sypké ingrediencie: múku, cukor, mleté vlašské orechy, sódu bikarbónu, perníkové korenie, škoricu a kakao. Pridaj zmäknuté maslo, med a vajcia. Vypracuj cesto a daj ho na hodinu odpočívať do chladničky. Po hodine cesto vyvaľkaj, vykroj medovníčky a daj piecť na 200 stupňov, približne 10 minút. Kto chce, môže medovníky po vytiahnutí
natrieť vajcom a dať ešte na dve minútky do rúry.

Poleva na ozdobenie je jednoduchá. Preosiaty cukor vymiešaj s bielkom a citrónovou šťavou. Miešaj, kým nie je hmota hustejšia, taká akurát! Polevu daj do vrecka na ozdobovanie a môžeš ozdobovať! Ak nemáš vrecko, postačí ti pevnejší sáčok, z ktorého po naplnení odstrihneš jeho roh. Hotovo!

VYROBTE SI VLASTNÉ OZDOBY Z ORECHOVÝCH ŠKRUPINIEK

Nevyhadzuj škrupinky z orechov, ktoré si použil/a pri pečení medovníkov! Aj tie sa dajú využiť a premeniť v peknú dekoráciu – ozdobu na vianočný stromček!

Na prípravu snehuliakových ozdôb budeš potrebovať:

  • škrupinky z orechov a vrch žaluďov,
  • lepidlo,
  • farby (temperové, akrylové),
  • fixky,
  • stužku/tenké pásiky starej látky.

Postup:
Škrupinky zlep k sebe do pôvodného stavu. Nafarbi ich nabielo. Dva oriešky zlep nad seba. Fixkou dokresli oči, nos, gombíky a okolo hlavy mu obmotaj šál = stuhu/staršiu látku. Milé snehuliaky a ozdoby na vianočný stromček sú hotové!

VYROBTE SI VLASTNÚ POHĽADNICU

VYROBTE SI VLASTNÉ DIVADIELKO

Stiahnuť všetky obrázky v .pdf formáte tu