Scroll Top
Sledujte naše sociálne siete:

MINIPIZZE ZAJO TURBO A MEDVEDÍK KUNIBOO

FOTKY RECEPTY (6)

ČO POTREBUJEME

250 g K-free bezlepkovej zmesi na pečenie z @kauflandslovensko / alebo normálna hladká múka

150 ml vody (pri obyčajnej lepkovej muke stačí 120ml vody)

7 g sušeného droždia (pri klasickej hladkej múke stačí polovica balenia -3-4g)

1 PL oleja

1 štipka cukru

½ ČL soľ

POSTUP

Všetky suroviny zmiešame dokopy. Po vymiesení cesta, necháme kysnúť 15-20 minút. Potom cesto prekrojíme na stvrťky, vytvarujeme bochníky a pomúčime. Zatvoríme ich do vzduchotesnej nádoby, dáme do chladničky a necháme kysnúť cca 1 deň. Na druhý deň cesto roztlačíme /vyvaľkame do kruhu. Spravíme z dvoch malých kruhov uši macka/zajka a pripojíme k hlavnému väčšiemu kruhu pizze. Na takto upravené cesto, si spravíme základ buď smotanový (šľahačková smotana a syr) alebo paradajkový (paradajky, soľ, bazalka, olivový olej a cesnak) a na vrch poukladáme prílohu, akú máme najradšej (šunka, saláma, cibuľa, šampióny, olivy, kukurica, syr…). Dáme piecť na 200 stupňov, cca na 7 minút, no priebežne ju kontrolujeme.

Na vrch pizze som pri natáčaní použila  : smotanový základ, paradajkový základ, syr, šunku, salámu, čierne olivy

 

Recept pripravila Terezka Lajčiaková známa ako KREATÍVNA RODINA