Scroll Top
Sledujte naše sociálne siete:

KRÉMOVÁ POLIEVKA

Ingrediencie:

  • 400 g tekvica hokkaido
  • 1 ks zemiak
  • 1 ks mrkva
  • 4 strúčiky cesnak
  • 1 dl mlieko
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 dl kyslá smotana
  • 2 PL olej K-Bio alebo K-Classic

Hokkaido tekvicu si umyjeme, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Mrkvu a zemiak po ošúpaní nadrobno nakrájame a spolu s tekvicou orestujeme na cesnaku na panvici. Následne všetko preložíme do hrnca, zalejeme trochou vody, aby bola polievka primerane hustá a krémová. Osolíme a okoreníme a krátko spolu povaríme. Keď je zelenina mäkká, tak ju rozmixujeme a vrátime späť do hrnca. Pridáme mlieko a krátko prevaríme. Pri servírovaní ozdobíme polievku strašidielkami z kyslej smotany vymiešanej trochou mlieka. Môžeme pridať i opekané chlebové krutóny.