Biele vtáčiky v kokosovo-čokoládových hniezdach sú nielen milou dekoráciou na sviatočný stôl, ale aj ozajstnou dobrotkou pre malých aj veľkých. A čo je skvelé, recept od Terezky z Kreatívnej rodiny zvládnu pripraviť šikovní kuchárikovia aj sami. Tým úplne najmenším určite rada pomôže mamička alebo starší súrodenec.
Na vtáčatká:
- 200 g strúhaný kokos K – Classic (+ kokos na obaľovanie)
- 1 kondenzované mlieko K – Classic
- 1 balenie mandle K – Classic
- 1 balenie lyofilizované sušené jahody
- slnečnicové semienka a vlašské orechy
Na hniezda:
- 1 balenie kokosových chipsov
- 1 mliečna čokoláda K – Classic
Postup:
- V miske zmiešame 1 kondenzované mlieko a 200g strúhaného kokosu. Potom z hmoty tvarujeme guličky/vtáčiky a obalíme ich v druhej miske v strúhanom kokose. Do guľky zapichneme mandľu ako zobáčik vtáčatka, z jahôd vyrobíme krídla a hrebienok, zo slnečnicových semienok oči a z vlašských orechov nožičky.
- Hniezda si vyrobíme tak, že vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, potom nasypeme kokosové chipsy (toľko, aby čokoláda pokryla všetok kokos). Do muffinových foriem vložíme papier na pečenie a zo zmesi vytvarujeme hniezdo. Z jednej 100 g čokolády vyjdú ca 3 hniezda. Dáme na pol hodinku do mrazničky stuhnúť, potom ich vyberieme.
- Do hniezda posadíme vtáčiky a krásny, doslova chutný dezertík je hotový.
Náš tip: Všetko potrebné (nielen) na kokosové vtáčatká od Terezky nájdete pod jednou strechou vo vašom Kauflande.