Suroviny:
- kuracie rezne
- hladká múka
- soľ
- 3 vajíčka „Z lásky k tradícii“
- kukuričné lupienky
- olej
Suroviny na cviklový šalát:
- 1kg uvarenej cvikly
- 5 vajíčok uvarených na tvrdo „Z lásky k tradícii“
- 2 jabĺčka
- kyslá smotana (alebo majonéza)
- kyslé uhorky
- soľ
- mleté čierne korenie
- kryštálový cukor
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na kúsky, rozklepeme a posolíme. Rezne obalíme v múke, vajíčku a v kukuričných lupienkoch (trojobal). Na záver ich vyprážame v oleji, alebo ich dáme na plech do rúry.
Cviklu, vajíčka a jablká pretlačíme cez sitko. Pridáme pokrájané uhorky. Ochutíme soľou, cukrom a mletým čiernym korením. Nakoniec primiešame kyslú smotanu, alebo majonézu. A teraz Vám už len prajeme dobrú chuť!