Ingrediencie (pre cca 60 ks):
K- Z lásky k tradícii Zemiaky | |
300 g | K- Z lásky k tradícii bryndza |
300 g | Polohrubá múka |
250 g | K- Z lásky k tradícii Kyslá smotana |
Postup:
Do väčšieho hrnca dáme variť osolenú vodu a kým nám zovrie, pripravíme CESTO NA HALUŠKY. Očistené zemiaky nastrúhame do misky na najjemnejšom strúhadle. Pridáme trocha soli a po častiach polohrubú múku a poriadne vymiešame do požadovanej konzistencie. Malo by byť hustejšie, ale nie moc. Halušky pretláčame CEZ SITKO na halušky do vriacej vody. Premiešame varechou a počkáme, kým vyplávajú na povrch, následne teplotu znížime a ešte krátko halušky povaríme. Halušky postupne vyberáme do misky kde sme si rozmrvili BRYNDZU. Premiešame. Podľa chuti môžeme pridať KYSLÚ SMOTANU.
Servírujeme na TRADIČNÝ DREVENÝ TANIER S DREVENOU LYŽICOU. Čím väčšou, tým lepšou.