Suroviny
- 1000g kapusta kvasená
- 400g bravčové mäso údené
- 200g klobása K-Z lásky k tradícii
- 50g huby sušené
- 5g cesnak
- 50g bravčová masť
- 100g cibuľa
- 300g zemiaky
- Podľa chuti soľ, korenie, bobkový list, rasca
- Kyslá smotana K-Z lásky k tradícii
Postup:
Na masti si osmažíme na drobno nasekanú cibuľu a pridáme kvasenú kyslú kapustu. Podusíme a zalejeme vodou. Do hrnca ku kapuste pridáme celé klobásy K-Z lásky k tradícii, údené mäsko vcelku a varíme asi hodinu a pol.
Po uvarení vyberieme klobásky a údené, pridáme zemiaky pokrájané na kocky, sušené hríby, ktoré sme pred tým namočili vo vode a varíme až kým zemiaky nezmäknú. Medzitým si nakrájame na kocky údené mäso a klobásky K-Z lásky k tradícii a vložíme naspäť do hrnca. Premiešame a dochutíme roztlačeným cesnakom a koreninami podľa seba.
Pre zjemnenie nezabudnite do taniera pridať lyžicu kyslej smotany K-Z lásky k tradícii.
Prajeme Vám dobrú chuť!