Scroll Top
Sledujte naše sociálne siete:

ĽAVAGNE – ĽAVÉ (NEPRAVÉ) LASAGNE

LAVAGNE MALY
ČO POTREBUJEME

Cestoviny na lasagne
Mleté mäso 250g hovädzie a 250g bravčové
Bolognese omáčka K-Clasik z Kauflandu
Drvené/pasírované paradajky
Malá cibuľka
Syr Gouda 400g
Syr parmezán/vršatec 150g
Kyslá smotana 0,1 dl
Olivový olej K-Bio z Kauflandu
Soľ (podľa chuti)
Korenie (podľa chuti)

POSTUP

Cestoviny si postupne uvaríme vo vriacej osolenej vode, do ktorej pridáme čajovú lyžičku olivového oleja K-Bio z Kauflandu.
Popri tom si na panvici rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a orestujeme. Pridáme mleté mäso a restujeme. Podľa chuti pridáme soľ, korenie. Keď je mäso šťavnaté a na 99% hotové, pridáme omáčku Bolognese K-Clasik a drvené/pasírované paradajky. Je dôležité aby zmes bola kompaktná. Preto paradajky pridávajte postupne. Necháme zovrieť a odstavíme.
Jánsku misu si vytrite olivovým olejom. Postupne vytvoríme 4-5 vrstiev v poradí: cestoviny-mäsová zmes-nastrúhaný syr gouda. Poslednú vrstvu prekryjeme cestovinami, navrch pridáme kyslú smotanu a nastrúhaný syr parmezán/vršatec. My používame vršatec, lebo je náš 🙂
Pečieme v teplovzdušnej rúre na teplote 150-180•C (záleží od sily rúry), cca 35min, kým cestoviny neprepichneme pohodlnu špajdlou. Na záver dáme rúru na najvyššiu teplotu a cestoviny na vrchné poschodie zapiecť s horným pečením.
Po 5 minutách, keď je syr zapečený do zlatista môžeme ĽAVAGNE vybrať a nechať 10min odstáť. Následne podávame s tanierom a príborom :)))
Dobrú chuť.

Recept pripravil Radoslav Augustín