Scroll Top
Sledujte naše sociálne siete:

Suroviny:

  • 10dkg masla „Z lásky k tradícii“
  • 1l jušky (kapustovej vody)
  • 200ml smotana na šľahanie „Z lásky k tradícii“
  • 20dkg hladkej múky
  • 10dkg sušených húb
  • 20dkg údenej slaninky
  • Tekuté ochucovadlo
  • cesnak
  • soľ
  • celé čierne korenie
  • bobkový list
  • vegeta

Postup:

Huby si uvaríme zvlášť v hrnci. Z masla a hladkej múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme 2dcl vody a 1l jušky. Pridáme celé korenie, bobkový list a necháme zovrieť. Do sladkej smotany „Z lásky k tradícii“ pridáme hladkú múku a precedíme cez sitko do jušky. Pomaly miešame, až kým nám polievka nezačne vrieť. Uvarené huby scedíme a pridáme do mačanky. Dochutíme soľou, vegetou, tekutým ochucovadlom a cesnakom. Podľa potrieb zriedime vývarom z húb. Teraz si už len všetci poprajeme dobrú chuť!

VŠETKY ZÁŽITKY PRE DETI A RODIČOV
ZADARMO A ONLINE PRINÁŠA KAUFLAND