Sledujte naše sociálne siete:

Orechový závin z lásky k tradícii

Budeme potrebovať:

  • Múka polohrubá– 500g
  • Polotučné mlieko Z LÁSKY K TRADÍCII – 3dcl
  • Kryštalový cukor –  1 ČL
  • Čerstvé droždie– 1dcl
  • Slnečnicový olej
  • Soľ

 

NA PLNKU POTREBUJEME

  • Mleté vlašské orechy – 220g
  • Kryštálový cukor – 90g
  • Vanilkový cukor – 1 PL
  • Polotučné mlieko Z LÁSKY K TRADÍCII – 1dcl

Postup:

Najprv začneme prípravou kvásku. Do misky alebo hrnčeka pomrvíme celú kocku droždia, pridáme lyžičku cukru a lyžičku múky a asi 1,5 dcl teplého mlieka. Prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme nakysnúť. Do väčšej misy preosejeme múku, pridáme cukor, soľ a olej. Pridáme podkysnutý kvások a zvyšné mlieko, ktoré pomaly k tejto mase dolievame a vypracúvame cesto. Necháme ho nakysnúť aspoň na pol hodinu prikryté utierkou.

Spravíme medzitým makovú plnku. Mlieko povaríme v hrnci s cukrom, pridáme vanilkový cukor a pomleté vlašské orechy. Dobre premiešame a necháme vychladnúť. Potom na pomúčenej doske rozdelíme cesto na 4 časti. Každú z nich vyvaľkáme na hrúbku asi 3mm v tvare obdĺžnika a rovnomerne potrieme orechovou plnkou. Zvinieme cesto do závinu a dáme na vymastený plech. Povrch trochu potrieme olejom a každý závin necháme ešte chvíľu nakysnúť. V elektrickej rúre pečieme pri 200 stupňoch približne 35 – 40 minút.

VŠETKY ZÁŽITKY PRE DETI A RODIČOV
ZADARMO A ONLINE PRINÁŠA KAUFLAND