Scroll Top
Sledujte naše sociálne siete:

Medvedík Kuniboo z lievancov a ovocia (bez lepku a laktózy)

(recept pripravila Terezka Lajčáková, alias šikovná mamička a foodblogerka Kreatívna rodina)

 

ČO BUDEME POTREBOVAŤ:

  • 2 hrnčeky K-free bezlepkovej múčnej chlebovej zmesi (alebo K-free univerzálnej bezlepkovej zmesi)
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 2 hrnčeky nastrúhaného jablka
  • 2 vajcia
  • 2 škoricové cukry
  • 2 prášky do pečiva
  • ghee maslo (alebo olej)
  • na ozdobu banán, jahoda, malina a čučoriedky

AKO NA TO:

  1. Zmiešame múku, mlieko, nastrúhané jablká, vajcia, škoricový cukor a prášok do pečiva. Dobre premiešame a vytvoríme lievancové cesto.
  2. Opekáme na ghee masle alebo troche oleja.
  3. Z lievancov vytvoríme zajka. Ozdobíme na tanieri ovocím, džemom, orieškovým nugátom, šľahačkou, či javorovým sirupom. Vaše deti vám určite radi pomôžu.

Náš tip: Všetko potrebné (nielen) na prípravu chutných lievancov nájdete pod značkou K-free pod jednou strechou v Kauflande.