Sledujte naše sociálne siete:

Zemiaková torta babičky Moniky Kandráčovej

Suroviny:

  • 4 až 6 vajíčok „Z lásky k tradícii“
  • 40dkg uvarených a roztlačených zemiakov
  • 30dkg práškového cukru
  • 1ks vanilkového cukru
  • 25dkg detskej krupice
  • 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny
  • za hrsť posekaných vlašských orechov
  • slivkový lekvár
  • čokoláda na varenie
  • 1dcl rumu
  • šľahačka
  • bravčová masť na vymastenie formy

Postup:

Vajcia, roztlačené zemiaky, práškový a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme za hrsť orechov, detskú krupicu a sódu bikarbónu. Tortovú formu vymastíme bravčovou masťou a vylejeme do nej pripravenú hmotu. Dáme piecť na 200 stupňov na 30 až 40 minút. Upečený korpus po vychladnutí rozkrojíme, pofŕkame rumom, naplníme lekvárom a zaťažíme aspoň na hodinu ťažidlom. Na záver už len korpus polejeme čokoládou a ozdobíme šľahačkou. Prajeme dobrú chuť!

VŠETKY ZÁŽITKY PRE DETI A RODIČOV
ZADARMO A ONLINE PRINÁŠA KAUFLAND